За нас

АКТАМУС е първото по рода си учебно заведение, което предоставя високо ниво на общообразователна подготовка по всички изисквания на Министерството на образованието и науката, както и специализирана, професионална програма в областта на музиката и театъра. Вокални и музикални педагози, актьори, режисьори и хореографи, ще споделят опита и знанията си, в това ново, академично пространство, където творчеството се превръща в образование, а учебната стая – в сцена.

АКАТАМУС – или Академия за Театър, Музика и Слово, е естествено продължение на Частно Основно Училище КУЕСТ, и съчетава 25 години опит с мечтата, за ново и различно учебно пространство, в което младите творци да намерят своят глас и стил, да придобият теоретична и практична подготовка и с увереност да продължат към Висшите академии по изкуства и към успешна творческа кариера.

 

АКАТАМУС
Ако ще се занимаваш с изкуство – започни навреме!
 

Учители

Юлия Аткова

Директор

 

Представяме Ви една жена, новатор в Българското образование, за която мечтите нямат лимит. Юлия Аткова е основател, собственик и директор на частна детска градина, ясла и основно училище „Куест, отскоро и на Частна професионална гимназия по сценични изкуства и мениджмънт ” Акатамус”. Има четиридесет години опит в сферата на образованието. Тя е завършила „Предучилищна педагогика“, „Логопедия“ и „Мениджмънт на образованието“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Носител на  Специален приз ”Скритото добро” на Столична община за принос и грижа в обучението на деца, лишени от родителска грижа

и наградата ” Златно сърце ” –  на списание и клуб Business Lady  в категория: Образование/развитие в ранна детска възраст.

Даниела Станкова

Директор катедра
“Поп и джаз пеене”

Дългогодишен преподавател по вокално майсторство. Тя е възпитаник на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ гр. Бургас със специалност цигулка, както и на Национална музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” гр. София, където получава магистърска степен към Теоретико-композиторския и диригентски факултет. В момента завършва докторска степен в СУ “Св. Климент Охридски”, катедра Музика, където и преподава „Поп и джаз пеене“. Създава Училище за певци “D Stars”, Летен лагер за талантливи деца Star Camp с насоченост към мюзикъла, еднодневния джаз фестивал “Един джаз ден” и Училище за музикален театър.

Антон Радославов

Директор катедра
“Актьорско майсторство”

Завършва НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” със специалност “Магистър по Филмова и Телевизионна Режисура” през 2003 година. Дипломният му филм “Теория на грешките” печели наградата на БНТ на фестивала “ЗЛАТЕН РИТОН” през 2003 година. През 2006 режисира игралната новела “Едно пътуване до хоризонта” – по сценарий на Палми Ранчев. Творческите му търсения винаги са били свързани с театъра и мюзикъла. Спектакълът “Йоан-синът на гърма” на който е сценарист, режисьор и автор на музиката, се играе успешно на сцената на театър София от 2012 до 2014 г. Работи като режисьор и сценарист на детски филми в Танзания, преподава на студенти в “Ибн Зоaр Университет” в Мароко.

Яна Титова

Преподавател по
актьорско майсторство

Яна Титова завършва НАТФИЗ с Бакалавърска степен по Актьорско майсторство за драматичен театър. След много успешна кариера в киното и театъра и многобройни награди, сред които Аскеер, Награда на Филмовата Академия и Златна роза, тя решава да обърне нова страница и да застане зад камерата като режисьор. Завършва Магистърска степен специалност “Кино и Телевизия” в НБУ.
Като режисьор Яна Титова вече има зад гърба си наградени късометражни игрални и документални филма. Режисьор е и на някои от най-успешните български сериали. Първият ѝ пълнометражен филм “Доза Щастие” е най-гледаното българско заглавие в кината за 2019 година и става първият български филм в каталога на HBO за разпространение в Европа. “Доза Щастие” донесе много награди на младата режисьорка.
В момента Яна Титова работи върху втория си пълнометражен филм “Диада”.
Диа Мантова

Преподавател по
актьорско майсторство

Диа Мантова завършва през 2009 г. НБУ, бакалавър, със специалност Актьорско майсторство за драматичен театър в класа на професор Крикор Азарян.

Още като студентка дебютира на професионална сцена в спектакъла „Амарантос“ реж. В.Вихърова, театър Сълза и смях 2009. Пътува из Европа и Азия с трупата по пантомима и клоунада „Жар театър“. През 2015 завършва магистратура спец. Акт. майсторство за театър и кино с худ. ръководител Пламен Марков към към НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. През 2021 г. написва и първият си драматургичен текст “Активно вещество“ и го реализира на сцена като моноспектакъл. Играе в редица театрални проекти в столицата и в цялата страна – класически, съвременни, авторски и импровизационни, работейки с млади и изтъкнати режисьори и актьори. Има участия в български филми и сериали, работи в дублажа, записва аудиокниги, четец е на поезия и проза. Автор е на две самостоятелни изложби концептуално изкуство „Право на Аз“ (2019) и “Klozapin” (2021). През 2021 завършва магистратура спец. Психология към СУ “Св. Климент Охридски”, където понастоящем завършва докторска степен със специалност Психология. Преподавателска дейност: От 2019 г. води собствена школа по акт. майсторство. Регулярно преподава към любителски школи, училища, университети и организации на аудитории от всички възрасти.

Марина Драгомирецкая

Преподавател по вокално майсторство

Марина Драгомирецкая е преподавател по вокално майсторство в Училище за певци “D Stars”, асистент-преподавател Star Camp – Летен лагер за талантливи деца, преподавател по Музика в УК “Азбуки“ и ЧЕГ „Проф. Иван Апостолов“. Има магистърска степен Музикални и мултимедийни технологии към СУ “Св. Климент Охридски”, магистърска степен Поп и джаз пеене към НМА “Проф. Панчо Владигеров” и работи по докторска степен Педагогика на преподаването по музика към СУ “Св. Климент Охридски”. Има богат опит в музикалния театър, въплъщавайки се в ролите на Али (Mamma Mia, Софийска опера и балет), Нала (Царството на лъва, Софийска филхармония), майката на Грозното пате и Кокошката (Грозното пате, Държавен музикален и балетен център “Стефан Македонски”), майката на Аладин (Аладин, Независим театър), Рокси Харт (Чикаго, Държавен музикален и балетен център “Стефан Македонски”). Участва в проекти като “Един джаз ден”, Трио “Ы” (дамско трио за руска популярна музика), The Scarlett Sisters (дамско суинг трио за популярна музика), “Lady Sings the Blues” (авторски проект), “Jazz Roching Pop” (авторски проект), “Jazz Focus” (История на вокалния джаз в България”), “100 години от рождението на Елла Фицджералд – първата дама на песента” (съвместен проект с Весела Морова), “Разходка с Монк” (съвместен проект с Весела Морова).

Д-р Евгения Роева

Преподавател по
публична реч

Д-р Евгения Роева има изключително колоритен характерен професионален и образователен път дотук, довел я да обучава с нови идеи, свързани с култивиране на публичната изява на гимназиалните ученици. От 2011 г. тя е актриса и арт-директор на Образователен театър „Забавна наука“, била е преподавател по актьорско майсторство, актриса и арт-директор на училището по актьорско майсторство „Училище за таланти“, актриса в ДТ Видин и Кърджали. От декември 2021 г. е доктор по Педагогика във ФП на СУ. Завършила е магистратура в специалност Реторика във ФФ на Университета през 2016 г, а през 2010 г. – специалност актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ в класа на проф. Румен Рачев и проф. Любо Гърбев. Евгения Роева е ангажирана със спектър от творчески дейности: преподавател, актриса в късометражни филми, тв- влогър, актриса в различни реклами, участие в музикални клипове, озвучител на сериали и анимационни филми. Това е едно богато творческо артистично, но и творческо научно амплоа. Педагогическата нишка към децата може да бъде проследена в извървения образователен и професионален път на Евгения Роева дотук – от актьорското майсторство за куклен театър през ръководенето на училище за таланти до десетилетното ѝ устойчиво участие и сега в Образователен театър.

Драгомир Милев

Преподавател по музикално-теоретични
дисциплини
Преподавател по китара и корепетитор

Музиката е неотлъчна част от живота на Драгомир Милев. Това кулминира, когато той решава да я преследва професионално. През 2020г. завърша ОКС Бакалавър в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ със специалност Поп и Джаз Китара, в класа на проф. Цветан Недялков, а през 2021г. ОКС Магистър по Педагогика на Обучението по Музика.

Като студент Драгомир е част от Биг Бенда към катедра Поп и Джаз изкуство, с диригент Михаил Йосифов. През 2017 и 2019 г. се изявява на A to Jazz Festival, а през 2018 г. с Биг Бенд Джаз Академия в Студио 1 на БНР. Извън академичното си обучение, Драгомир участва в различни проекти с акустично и електронно звучене: Пепи Маринов и Райсъвета, Studio 84 Project, Боил Каранейчев, Марина Колева и др. От 2018г. Драгомир се занимава с преподавателска дейност.

 

 

 

 

 

 

Искра Даскалова


Преподавател по танци и сценично движение

Искра Даскалова е танцьор, хореограф и преподавател с богат опит в съвременните танцови техники и множество награди. Създател е на Waacking Academy – първата специализирана обучителна програма в този стил в България. Работила е като хореограф и танцьор с Ирина Флорин, Любо Киров, Поли Генова, както и в сценични проекти и представления, свързани със съвременен танц и физически театър. От 2012 година е преподавател е в различни танцови школи и академии.

Mадлен Йорданова

Преподавател по
публична реч

Мадлен Йорданова завършва НАТФИЗ в класа на проф. д-р А.Атанасов( випуск 2015). Играла е на сцените на ДТ” Николай Масалитинов” Пловдив, МТ “Николай Бинев”, ТР ” СФУМАТО” , Театър”Азарян” и д.р. Участва в късометражни филми, реклами и пълнометражния филм” Обичам те, Бойдин” – Реж. Б. Михайловски. Сега се развива в една все по- популярна напоследък театрална форма- импровизационен театър. От 2016г. е част от ” КЛОНИРАНИТЕ”- професионална трупа за импро театър, част от ” Хахаха Импро Театър”. Занимава се с преподавателска дейност от 2016г. От 2019г. Ръководи собствена школа за актьорско майсторство и импро театър. През 2021г. е гласово- говорен треньор на абсолвенти от НАТФИЗ, за дипломния спектакъл” За доброто на страната ни” Реж. Т. Димитров. В момента може да я гледате в ” Поезия и джаз”( авторски моноспектакъл); #СРЕЩА( авторски моноспектакъл); ” НеЖЕЛАНИТЕ” ( документален спектакъл, реж. Л. Сапунджиев) и представленията на импро трупа” КЛОНИРАНИТЕ”