За нас

АКТАМУС е първото по рода си учебно заведение, което предоставя високо ниво на общообразователна подготовка по всички изисквания на Министерството на образованието и науката, както и специализирана, професионална програма в областта на музиката и театъра. Вокални и музикални педагози, актьори, режисьори и хореографи, ще споделят опита и знанията си, в това ново, академично пространство, където творчеството се превръща в образование, а учебната стая – в сцена.

АКАТАМУС – или Академия за Театър, Музика и Слово, е естествено продължение на Частно Основно Училище КУЕСТ, и съчетава 25 години опит с мечтата, за ново и различно учебно пространство, в което младите творци да намерят своят глас и стил, да придобият теоретична и практична подготовка и с увереност да продължат към Висшите академии по изкуства и към успешна творческа кариера.

 

АКАТАМУС
Ако ще се занимаваш с изкуство – започни навреме!
 

Учители

Юлия Аткова

Директор

Представяме Ви една жена, новатор в Българското образование, за която мечтите нямат лимит. Юлия Аткова е основател, собственик и директор на частна детска градина, ясла и основно училище „Куест, отскоро и на Частна професионална гимназия по сценични изкуства и мениджмънт ” Акатамус”. Има четиридесет години опит в сферата на образованието. Тя е завършила „Предучилищна педагогика“, „Логопедия“ и „Мениджмънт на образованието“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Носител на  Специален приз ”Скритото добро” на Столична община за принос и грижа в обучението на деца, лишени от родителска грижа

и наградата ” Златно сърце ” –  на списание и клуб Business Lady  в категория: Образование/развитие в ранна детска възраст.

Даниела Станкова

Директор катедра
“Поп и джаз пеене”

Дългогодишен преподавател по вокално майсторство. Тя е възпитаник на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ гр. Бургас със специалност цигулка, както и на Национална музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” гр. София, където получава магистърска степен към Теоретико-композиторския и диригентски факултет. В момента завършва докторска степен в СУ “Св. Климент Охридски”, катедра Музика, където и преподава „Поп и джаз пеене“. Създава Училище за певци “D Stars”, Летен лагер за талантливи деца Star Camp с насоченост към мюзикъла, еднодневния джаз фестивал “Един джаз ден” и Училище за музикален театър.

Антон Радославов

Директор катедра
“Актьорско майсторство”

Завършва НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” със специалност “Магистър по Филмова и Телевизионна Режисура” през 2003 година. Дипломният му филм “Теория на грешките” печели наградата на БНТ на фестивала “ЗЛАТЕН РИТОН” през 2003 година. През 2006 режисира игралната новела “Едно пътуване до хоризонта” – по сценарий на Палми Ранчев. Творческите му търсения винаги са били свързани с театъра и мюзикъла. Спектакълът “Йоан-синът на гърма” на който е сценарист, режисьор и автор на музиката, се играе успешно на сцената на театър София от 2012 до 2014 г. Работи като режисьор и сценарист на детски филми в Танзания, преподава на студенти в “Ибн Зоaр Университет” в Мароко.

Яна Титова

Преподавател

Яна Титова завършва НАТФИЗ с Бакалавърска степен по Актьорско майсторство за драматичен театър. След много успешна кариера в киното и театъра и многобройни награди, сред които Аскеер, Награда на Филмовата Академия и Златна роза, тя решава да обърне нова страница и да застане зад камерата като режисьор. Завършва Магистърска степен специалност “Кино и Телевизия” в НБУ.
Като режисьор Яна Титова вече има зад гърба си наградени късометражни игрални и документални филма.Режисьор е и на някои от най-успешните български сериали. Първият ѝ пълнометражен филм “Доза Щастие” е най-гледаното българско заглавие в кината за 2019 година и става първият български филм в каталога на HBO за разпространение в Европа. “Доза Щастие” донесе много награди на младата режисьорка.
В момента Яна Титова работи върху втория си пълнометражен филм “Диада”.

Д-р Евгения Роева

Преподавател

Д-р Евгения Роева има изключително колоритен характерен професионален и образователен път дотук, довел я да обучава с нови идеи, свързани с култивиране на публичната изява на гимназиалните ученици. От 2011 г. тя е актриса и арт-директор на Образователен театър „Забавна наука“, била е преподавател по актьорско майсторство, актриса и арт-директор на училището по актьорско майсторство „Училище за таланти“, актриса в ДТ Видин и Кърджали. От декември 2021 г. е доктор по Педагогика във ФП на СУ. Завършила е магистратура в специалност Реторика във ФФ на Университета през 2016 г, а през 2010 г. – специалност актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ в класа на проф. Румен Рачев и проф. Любо Гърбев. Евгения Роева е ангажирана със спектър от творчески дейности: преподавател, актриса в късометражни филми, тв- влогър, актриса в различни реклами, участие в музикални клипове, озвучител на сериали и анимационни филми. Това е едно богато творческо артистично, но и творческо научно амплоа. Педагогическата нишка към децата може да бъде проследена в извървения образователен и професионален път на Евгения Роева дотук – от актьорското майсторство за куклен театър през ръководенето на училище за таланти до десетилетното ѝ устойчиво участие и сега в Образователен театър.