LP

ЧАСТНА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СЦЕНИЧНИ ИЗКУСТВА "АКАТАМУС"

Акатамус - Академия за Театър, Музика и Слово

Ако ще се занимаваш с изкуство - започни навреме

Частна професионална гимназия по сценични изкуства “АКАТАМУС” е първото по рода си учебно заведение, което предлага професионална програма в областта на музиката и театъра. Вокални и музикални педагози, актьори, режисьори и хореографи, ще споделят опита и знанията си.

АКАТАМУС е естествено продължение на Частно Основно Училище КУЕСТ и съчетава 25 години опит с мечтата за ново и различно учебно пространство, в което младите творци да намерят своят глас и стил, да придобият теоретична и практична подготовка и с увереност да продължат към висшите академии по изкуства и към успешна творческа кариера.

Тук творчеството се превръща в образование , а учебната стая - в сцена!

УЧЕБНАТА ПРОГРАМА НА ГИМНАЗИЯ АКАТАМУС

е предназначена за професионална подготовка на ученици от 8 до 12 клас и включва две специалности – ПОП И ДЖАЗ ПЕЕНЕ и АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО.

ПОП И ДЖАЗ ПЕЕНЕ е иновативна програма основавана на собствена уникална методика, базирана на световни практики, разработени от водещи вокални експерти, в съчетание с личен стил на преподаване, комбиниран с индивидуален подход към всеки ученик.

АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО е програма е предназначена за професионална подготовка на актьори за театралната сцена и екрана. Не се очаква учениците да имат предварителна подготовка в тази сфера, а само талант и желание да го развиват.

Основни предмети, които се изучават в специалностите ни са:

ВОКАЛНО МАЙСТОРСТВО

АНАЛИЗ НА ДРАМАТУРГИЧЕН ТЕКСТ

АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО

ХАРМОНИЯ

СЦЕНИЧНА РЕЧ

ИСТОРИЯ НА МУЗИКАТА

СЪВРЕМЕННИ ТАНЦОВИ ТЕХНИКИ

ВОКАЛНИ АНСАМБЛИ

СОЛФЕЖ

СЦЕНИЧНА ПЛАСТИКА

ПИАНО

ТАНЦОВ ТЕАТЪР

ПРИЕМ:

ОТВОРЕН ПРИЕМ за 8-ми и 9-ти клас за учебната 2022/2023 г.

гр. София, Общински културен институт „Искър“

Форма за запитване
  НАШИТЕ УЧИТЕЛИ

  Юлия Аткова

  Директор

  Представяме Ви една жена, новатор в българското образование, за която мечтите нямат лимит. Юлия Аткова е основател, собственик и директор на частна детска градина, ясла и основно училище „Куест“, отскоро и на Частна професионална гимназия по сценични изкуства и мениджмънт „Акатамус”. Има четиридесет години опит в сферата на образованието. Тя е завършила „Предучилищна педагогика“, „Логопедия“ и „Мениджмънт на образованието“ в СУ „Св. Климент Охридски“.

  Даниела Станкова

  Директор катедра
  “Поп и джаз пеене”

  Дългогодишен преподавател по вокално майсторство. Завършва е НМА „Проф. П. Владигеров” със степен Магистър, а в момента предстои защита на докторска степен в СУ „Св. Климент Охридски”, катедра Музика, където преподава „Поп и джаз пеене“. Създава Училище за певци “D Stars”, летен лагер за талантливи деца Star Camp, джаз фестивала “Един джаз ден” и Училище за музикален театър. Личното й творческо развитие е в сферата на джаза и мюзикъла.

  Антон Радославов

  Директор катедра
  “Актьорско майсторство”

  Завършва НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” със специалност “Магистър по Филмова и Телевизионна Режисура” през 2003 г. Творческите му търсения винаги са били свързани с театъра и мюзикъла. Между 2014 и 2016 г. работи като режисьор и сценарист на детски филми в Танзания, а през последните години преподава и поставя откъси от ШЕКСПИР със студенти в “Ибн Зоaр Университет” в Мароко.