Skip to main content

ВАШИЯТ ТАЛАНТ Е НАША МИСИЯ

ЗА НАС

МИСИЯ

Вярваме, че всяко талантливо дете има правото да расте във възможно най-подходящата среда. Затова и мисията ни е да насърчаваме детския талант отрано.

ВИЗИЯ

АКАТАМУС е първата частна професионална гимназия, в която творчеството и образованието вървят ръка за ръка.

Нашите възпитаници получават най-доброто от двата свята – вървят по пътя на средното си образование и едновременно с това развиват професионално таланта си. Без нужда от допълнителни творчески школи и сложни графици на извънкласни занимания.
Мечтата на ЧПГСИ АКАТАМУС е да допринесе за развиването на българската творческа сцена и да дава добър пример за образованието в България.

ЦЕЛИ

ЧПГСИ АКАТАМУС да бъде мястото където детският талант се развива в пълния си потенциал, в правилната среда и пространство, училище, в което децата се чувстват на мястото си. За това се грижат доказани практици в различни сфери: актьори, режисьори, вокални и музикални педагози и хореографи и отлични педагози.

Учениците ще  практикуват наученото, като участват в:

  • различни активности с благотворителен, празничен или състезателен характер
  • постановки, филми и интердисциплинарни проекти
  • организирани посещения на постановки и дискусии след тях заедно с актьорите от съответните продукции

По време на обучението АКАТАМУС ще следи селекцията на проектите да бъде възможно най-вдъхновяващата и стимулираща развитието на младите ни таланти.

По този начин гарантираме, че възпитаниците ни приключват обучението си с набор от умения, които ще им помогнат за професионалната им среда на развитие. Иначе казано, ще ги подготвят за голямата сцена.

База и учебна среда

За да се разгърне максимално, всеки талант има нужда от подходящите ресурси и пространство, което кара въображението да лети.

А за да се чувства всеки наш ученик комфортно и в свои води, се погрижихме класовете да са малки и компактни. Така децата буквално получават пространство за своето развитие и наистина индивидуален подход от учителите ни.

ОТВОРЕН ПРИЕМ за учебната '24/'25 година

За всички талантливи деца!
ЧПГСИ АКАТАМУС обявява отворен прием за специалностите АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО и ПОП И ДЖАЗ ПЕЕНЕ за учебната ’24/’25 година.
ИЗПИТНИ СЕСИИ – 2024г.